Kumppaniblogi: Breaks

Tässä ajassa korostuu ihmisten kaipuu moniin perustarpeisiin, jotka ovat huiman teknologisen kehityksen kuluessa tuntuneet jäävän taka-alalle. Suuren teknologisen edistyksen myötä tuntuu kuin olisimme unohtaneet sen arvokkaan voiman, mikä meillä on: ihmisyys ja toisten kohtaaminen. Nykyiset muutokset kohtaamisissa ovat valitettavasti johtaneet yksinäisyyden ja yhteenkuulumattomuuden tunteiden kasvuun. On aika palata perusasioihin.

On hätkähdyttävää huomata, miten perus käytöstavat, kuten tervehtiminen, toisten huomioiminen eri tilanteissa ja aito kiinnostus toisten kuulumisista ovat vähentyneet. Samalla palautetta annetaan usein tavalla, joka keskittyy siihen mitä voisimme tehdä paremmin, sen sijaan että tukisi ja kannustaisi ihmisiä loistamaan omilla vahvuuksillaan. Harvemmin kuulemme ihmisiltä, että he ovat saaneet liikaa positiivista palautetta tai kehuja. Tämä on asia, joka tarvitsee muutosta ensimmäisenä.

Palataan perusasioihin, joita opetamme jo lapsillemmekin: tervehditään, kiitetään ja pyydetään anteeksi. Yksi tärkeä seikka, jonka haluan erityisesti nostaa, on se, että kun puhumme toisille, emme räplää puhelinta samaan aikaan. Tämä on peruskäytöstapojen mukaista toimintaa ja sen pitäisi olla meille kaikille itsestäänselvyys. Kuinka arvostavaa toisen puheen kuunteleminen oikeasti on, jos emme voi irrottaa katsettamme puhelimesta?

Kun puhutaan perustarpeista, voimme ottaa oppia päivähoidossa käytetyistä menetelmistä. Leikkisällä tavalla voisi todeta, että kaikki organisaatioissa työskentelevät voisivat osallistua päivähoitoon ja oppia siellä vahvuus- ja kaveritaitojen harjoittamista. Nämä ovat taitoja, jotka ovat monilta unohtuneet, mutta ne voisivat luoda onnellisempia ihmisiä ja organisaatioita.

Yhteenvetona totean, että teknologian kehitys on tuonut meille monia hienoja mahdollisuuksia, mutta emme saa unohtaa ihmisten perustarpeita ja ihmisyyttä. Palautteen antaminen kannustavalla ja motivoivalla tavalla, peruskäytöstavat sekä toisten huomioiminen ovat asioita, jotka voivat tehdä meistä onnellisempia ja yhteenkuuluvampia yhteisöjä. On aika palauttaa ihmisyys keskiöön ja luoda parempaa maailmaa toinen toistemme tukemisen kautta.

Tämä blogi liittyy Markkinointialan suuren hyvinvointikyselyn tuloksiin, joita Jaana analysoi yhdessä MarkkinointiKollektiivin kanssa. Kyselyn raportin pääset lataamaan täältä.

Julkaistu 
31.1.2024
Blogit
 -kategoriassa

Lisää 

Blogit

 -kategoriasta

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje ja saat tiedon tapahtumista, koulutuksista ja markkinoinnin työpaikoista ensimmäisten joukossa!

No spam ever. Read our Privacy Policy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.