MarkkinointiRadio-minisarja yhteistyössä MarkkinointiKollektiivi & Sherpa:

Markkinoinnin kehityskeskustelu -podcast syntyi halusta parantaa liike-elämän johdon ja markkinoijien välistä vuorovaikutusta ja ymmärrystä. Kehityskeskustelujen rakentavan rehellisessä hengessä kutsuimme liike-elämän monipuolisia ammattilaisia kertomaan ajatuksiaan markkinoinnista: missä roolissa sitä pitää, millä tolalla suomalainen markkinointiosaaminen makaa ja kuinka yritysten johdon, johtoryhmien ja markkinoijien välistä ymmärrystä voitaisiin edistää.

Jakso 1: Sanna Wester / Markkinoija, puhu liikkeenjohdon kieltä

Kehityskeskusteluvuorossa hallitusammattilainen Sanna Wester.

Sanna on markkinointitaustainen yrittäjä, liiketoiminnan kehittäjä ja hallitusammattilainen monilla toimialoilla eri maissa. Hän kertoo kokevansa, että oma näkökulma markkinoinnista on uran aikana mennyt yhä vain kokonaisvaltaisempaan suuntaan. Markkinoinnin kehityskeskustelussa Sanna pohtii kuinka hallitustyönsä kautta hän nostaa markkinoinnin liiketoimintaa tukevaa arvoa esille: samaa hän peräänkuuluttaa markkinoinnin ammattilaisilta liikkeenjohdon kielen käyttämisen kautta. “Markkinoijan pitää osata puhua talousjohtajaa" Sanna sanoo.

Tässä Markkinoinnin kehityskeskustelu -podcastin jaksossa puhutaan lisäksi arvon tuotannosta, asiakaslähtöiseen ajatteluun siirtymisestä ja markkinoinnin arvostuksesta johtoryhmissä. “Se ei välttämättä ole siitä kiinni, että ei haluttaisi ottaa markkinointia mukaan - mutta jos ei tiedetä mitä ei tiedetä - niin ei osata ottaa markkinointia liiketoiminnan suunnitteluun" Sanna summaa.

Jaksossa Sanna palaa omalta uraltaan kohtaan, jossa markkinoinnin arvostuksen puute pörssiyhtiön uuden toimitusjohtajan taholta tiputti hänet markkinoinnin ammattilaisena pois johtoryhmästä. Markkinoinnin ammattilaisia ajatellen tilanne on kuitenkin Sannan näkemyksen mukaan kääntymässä:“Hallituspaikkoja täytettäessä yhä useammin jo näkee, että markkinointitaustaisia henkilöitä valitaan johtoryhmiin. Liikkeenjohto ja liiketoiminnan strateginen johtaminen pikkuhiljaa avautuu markkinoinnille, mutta muutos on ollut hirveän hidas.”

Kuuntele Markkinoinnin kehityskeskustelun jakso 1. ja poimi Sannan vinkit markkinoinnin ja liikkeenjohdon yhteistyön parantamiseen!

Markkinoinnin kehityskeskustelu kutsui keväällä 2023 kolme liike-elämän johtajaa keskustelemaan omasta näkökulmastaan ja omin mielipitein markkinoinnista. Missä roolissa sitä pitää? Kuinka näkee markkinoijien ja muun yritysjohdon yhteistyön? Mitä toivoisi markkinoijan ymmärtävän omasta näkökulmastaan? Kehityskeskusteluilla halutaan parantaa liike-elämän johdon ja markkinoijien välistä vuorovaikutusta ja ymmärrystä. 

Podcastin taustalla ovat Suomen suurimman markkinointialan yhteisön, MarkkinointiKollektiivin, tuotanto yhdessä luovan toimisto Sherpan kanssa. Haastattelun podcastissa tekevät Marica Thorén (MK ) ja Jukka Niittymaa (Sherpa).

Keskustele aiheesta #markkinointikeke -aihetunnisteella tai laita palautetta Maricalle ja Jukalle esimerkiksi LinkedInin kautta.

Julkaistu 
30.5.2023
Podcast
 -kategoriassa

Lisää 

Podcast

 -kategoriasta

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje ja saat tiedon tapahtumista, koulutuksista ja markkinoinnin työpaikoista ensimmäisten joukossa!

No spam ever. Read our Privacy Policy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.