Kipinävuoro: Inca Paatela
Kipinävuoro
on MarkkinointiKollektiivin yhteisön jäsenen kirjoitus havainnoistaan markkinoinnin alalta.

TikTokin ylivoima on ollut keskustelunaiheena jo useamman vuoden ajan, mutta kiinnostavin kysymys liittyy tulevaisuuteen: Pystyykö TikTok vahvistamaan markkina-asemaansa ja jopa kilpailemaan Netflixin kanssa? TikTok on jo ohittanut suosiollaan jopa YouTuben, joten tämä ei ole tuulesta temmattua puhetta.

Vaikka Netflix ja TikTok eivät ensivilkaisulla näyttäisi kilpailijoilta, ne ovat sitä itse asiassa. Toinen on tarkoitettu suurille TV -näytöille, kun taas toinen nautitaan lähes yksinomaan mobiilissa. Toisella on pitkät tarinat, kun taas toinen tarjoaa nopean annoksen kulutettavaa lyhytvideo viihdettä. Netflix sijoittaa miljardeja dollareita markkinointiin vuosittain, kun taas TikTok saa miljoonat käyttäjät jakamaan sisältöä ilmaiseksi. Toinen vaatii maksua palvelun käytöstä ja toinen on ilmainen.

TechCrunchin mukaan 18-vuotiaat viettivät enemmän aikaa TikTokissa (91 minuuttia päivässä) ja YouTubessa (56 minuuttia päivässä) kuin suoratoistopalveluissa, kuten Disney+ (47 minuuttia), Netflix (45 minuuttia), Prime Video (40 minuuttia) ja Hulu (38 minuuttia) vuoden 2021 lopussa.

Loppujen lopuksi näistä kahdesta, voittaja määräytyy kuluttajien asenteiden muuttuessa viihdettä kohtaan. Kun mobiilipelaaminen ja sovellusten käyttö lisääntyy, maksullisten suoratoistopalveluiden, elokuvien ja TV-ohjelmien kulutus vähenee.

Tämä ei ole uusi ilmiö, mutta yksi asia on varmaa: Seuraava vuosikymmen tulee olemaan täynnä mielenkiintoisia käänteitä. Maltan tuskin odottaa ensimmäistä TikTok -sarjaa! Oli se sitten maksullinen TikTok Pro tai ilmainen, uskon hypen oleva valtaisa.

Mitä veikkaat, voisiko TikTokin ensimmäisen sarjan katsojaluvut jopa päihittää Netflixin katsotuimman sarjan, Wednesdayn, jolla on noin 251,1 miljoonaa näyttökertaa?

Kirjoittaja Inca Paatela on kokenut digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, joka toimii markkinoinnin asiantuntijana Skeleton Technologies -yrityksessä.

Oma tekstisi MarkkinointiKollektiivin Kipinävuoro-blogiin? Lue lisää ja jaa rohkeasti oma tekstisi.

Julkaistu 
10.1.2024
Blogit
 -kategoriassa

Lisää 

Blogit

 -kategoriasta

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje ja saat tiedon tapahtumista, koulutuksista ja markkinoinnin työpaikoista ensimmäisten joukossa!

No spam ever. Read our Privacy Policy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.