Marica Thorén

Blogit

Markkinointialalla 70 % harkitsee työpaikan vaihtoa – varomalla näitä kahta asiaa varmistat sujuvan siirtymisen uuteen rooliisi markkinointimaailmassa

MarkkinointiKollektiivin raportti kertoo, että markkinoijia kuormittaa nykyisen työpaikan arjessa eritoten huono johtaminen ja pitkään jatkunut stressi. Itselleen sopimattomiin tai huonoihin oloihin ei kannata jäädä märehtimään – (työ)elämä on liian lyhyt sisältäpäin mädäntävälle arjelle. Kuinka varmistaa sujuva siirtyminen roolista toiseen markkinointialan sisällä? Tähän MarkkinointiKollektiivin Marica Thorén vinkkaa kaksi asiaa siirtymiä sujuvoittamaan.
Blogit

Kiitos, kun mainontasi ylläpitää stereotypioita

"Maailma muuttuu, mutta naiset ne vain imuroivat mainoskuvissa. Markkinoija, kuinka paljon kiinnität huomiota siihen, mitä brändisi kuvamaailma todella viestii?" kysyy MarkkinointiKollektiivin tuotannon Marica MK blogissa.
Blogit

Voidaanko vaihtaa työpaikkaa joka päivä?

Työpaikan vaihtoon tuntuu liittyvän jokin niin ihana asia, että se saa haluamaan vaihtaa työpaikkaa joka päivä! Onko työliitännäisessä ihmisten kohtaamisessa vielä musta aukko toiselle kauniin palautteen antamisessa? Mitä ihmettä pelkäämme, kun säästelemme kehuja - jos vaikka yhteistyökumppani ylpistyy ja nostaa hintoja? Mitäpä jos kuitenkin muistaisimme kehua ja kannustaa toisiamme, ihan tavallisena arkipäivänä yhteistyön tiimellyksessä?
Blogit

”Äiti mitä sä teet niin kuin maailman hyväksi?"

Mitä työsi tekee maailman hyväksi?, kysyi lapseni. Tästä keskustelusta nappasimme MarkkinointiKollektiivin tuotannon tiimipäivään yhteisen harjoituksen. Kävimme antoisan keskustelun yhdessä siitä mitä hyvää jokaisen meidän mielestä työmme tekee maailman hyväksi. Suosittelen harjoitusta jokaiselle! Me MarkkinointiKollektiivin tuotannossa löysimme viisi pääteemaa vastaukseksi siihen, mitä hyvää työmme tekee maailman hyväksi, ja koostin ne yhteen.
Blogit

Asiat, joita markkinoijat ajattelevat öisin

Kuinka mittaan tuloksia? Olenko budjetoinut aikani oikein? Miten markkinointi saataisiin ymmärretyksi organisaatiossa? Asiat, jotka markkinoijaa valvotuttavat on kooste kyselystä MarkkinointiKollektiivin yhteisön jäseniltä. Kyselyssä selvisi neljä pääsyyllistä siihen minkä vuoksi markkinoinnin ammattilainen ei nuku.
Blogit

Priorisoinnin mestariksi - jätä tekemättä

Maailma valmiiksi-viikot ovat täällä!Näistä Hulluista työpäivistä, niiden Mammutti tehtävistä sekä 3+1 venymisistä ja Super lauantaiksi hilautuvista työviikoista voisi vitsailla, mutta ikävän moni tarttuu (tai joutuu tarttumaan) niiden tarjouksiin.
Blogit

Kiitos pinkistä kuukautissuojan vaihtohanskasta!

Pinkin kuukautissuojan vaihtohanskan tarina muistuttaa pienessä piirissä kehitettyjen asioiden riskeistä. Se havahduttaa toivottavasti tarkistamaan riittävän erilaisuuden olevan edustettuna projekteissamme, kirjoittaa Marica MK:n tuotannosta.
Blogit

Soseruokailun aika on ohitse markkinoija, mutta apua kiinteiden kanssa on saatavilla

Menestyksen kaavaa ei ole löydetty kopioitavaksi, koska menestys ei ole copy pastella siirrettävissä organisaatiosta toiseen. MK:n Marica pohtii blogissaan syitä sille, miksi markkinoinnissa ei ole onnistuttu. Esille nousee halu saada asiat itselle mahdollisimman helposti, pureskelematta.